keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Hiilimuikut



Kilo tuoreita muikkuja puhkotaan ja huuhdellaan nopeasti raikkaalla vedellä sekä valutetaan.
Asetellaan muikut halsteriin tai uuniritilälle ja suolataan jauhamalla kaloille merisuolaa myllyllä. (Kannattaa pensselöidä ruokaöljyllä halsteri. Ei kala tartu kiinni.)
Retkiolosuhteissa muikut voi hiillostaa nuotion hiilloksella, kesähuvilalla sen voi tehdä hiiligrillin kuumuudessa. Kaupungissa hiillostuksen voi tehdä myös tulikuumalla keittolevyllä.
Käännellään muutama minuutti molemmin puolin niin, että kalojen pinnnalle muodostuu kaunis hiillostettu pinta.
Lisukkeeksi muikut voi maustaa kermaviilin curryn ja sitruunamehun sekoituksella.
Nautitaan uusien tillivoiperunoiden kera.

Keittiömestari Wiljam Pyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti