lauantai 12. syyskuuta 2009

Kalaliemikastike

Tarvitset:
6 dl kalalientä
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
½ dl kermaa
valko- ja maustepippuria
suolaa

Valmistus:
Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot ja sitten kuuma kalaliemi. Anna kiehua noin 20 minuuttia ja mausta suolalla ja muilla haluamillasi mausteilla. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua sellaisenaan tai vaahdotettuna.

Yllä kerrottuun peruskastikkeeseen voi lisätä seuraavat mausteet joko yksinään
tai eri mausteita yhdistellen: sinappi,sahrami,sellerisalaatti,piparjuuriraaste, sipuli- tai tillisilppu, sitruunan mehu, pinaatti- tai nokkossose, valkosipuli, hienonnettu, kananmuna, raaka kananmunan keltuainen, juustoraaste ym.

Ohjeen on tarkistanut ja muutokset niihin tehnyt Keittiömestari Wiljam Pyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti