Rasvaprosentti 8,6 Saanto (paljonko fileetä kokonaisesta kalasta) 72 – 75% Merilohi ja meritaimen luokitellaan kauppakalana seuraavasti: I yli 8 kg II 6-8 kg III 4-6 kg IV 3-4 kg V alle 4 kg Yleistä: Lohi on yksi arvostetuimmista kaloistamme. Se on vaelluskala, joka syntyy virtaavissa joissa, elää siellä 1 – 5 vuotta, kunnes vaeltaa mereen kevättulvien aikana. Meressä se jatkaa elämäänsä muutaman vuoden, kunnes palaa synnyinseuduilleen kutemaan kesä – syyskuussa. Kutuaikana lohi muuttuu väriltään tummemmaksi, kyljiltään punatäpläiseksi ja menettää painostaan jopa kolmanneksen. Lohi kutee loka-marraskuussa. Kudun jälkeen lohi palaa takaisin mereen. Lohet ja taimenet ovat rauhoitettuja ja niiden pyyntiajat ovat tarkoin säädelty EU:ssa. Valtaosa lohisaaliista pyydetään avomereltä joko siima- tai verkkopyyn-tinä. Asetuksen mukaan lohi on perattava heti pyydystämisen jälkeen. Lohen liha on maukasta, pehmeää ja väriltään punaista. Täysikasvuinen lohi on noin metrin pituinen ja painaa 8 – 12 kg. Lohi on parhaimmillaan tuoresuolattuna, paistettuna, pariloituna, kylmä- ja lämminsavustettuna. Fileointitähteistä, selkäruodosta ja päästä, saa maukkaan liemen kalakeittoon. Lue lohesta lisää |
keskiviikko 16. syyskuuta 2009
Lohi-info
Tunnisteet:
Ruokakaloja-Lohi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti