lauantai 12. syyskuuta 2009

Lohi-jättikatkavartaat


Tässä ohjeessa kaikki ainekset grillataan erikseen. Lopputulos ei voi epäonnistua. Lisukkeina voit tarjota erilaisia vihannesvartaita, salaattia ja kylmää kermaviilikastiketta.
(neljälle)

  • 4 lohifileepalaa a`150 g
  • 16 jättikatkaravun pyrstöä
  • banbuvartaita tai vastaavia
    Lohimarinadi:
  • 1 ½ dl soijaa
  • 1 ½ rkl kuivaa sherryä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ rkl tuoretta inkivääriä raasteena
    Katkarapumarinadi:
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua

1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita soija, sherry, sokeri ja inkivääri lohimarinadiksi. Purista joukkoon valkispulinkynsi ja sekoita. Leikkaa lohi pitkänomaisiksi paloiksi ja marinoi paloja puoli tuntia.
2. Katkarapumarinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna chili. Sekoita keskenään öljy, chili ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Marinoi katkarapuja puoli tuntia.
3. Pujota lohipalat ja katkaravut omiin vartaisiin. Grillaa lohivartaita 3-4 minuuttia molemmin puolin ja katkarapuvartaita 2-3 minuuttia molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti