lauantai 12. syyskuuta 2009

Maderuusukkeet


Ravintola Bulevardiassa Helsingin Bulevardilla keittiömestarina toimiessaan Wiljam Pyy loi kauden kalasta, mateesta, seuraavanlaisen herkun.

Tarveaineet:

  • 800 g madefileetä
  • ruodot
  • 1 dl punajuurilientä
  • 1 dl sahramilientä (5 emilehteä)
  • vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 50 g hakattua purjoa
  • 2 rkl hakattua persiljaa
  • 30 g voita
  • palloperunoita
  • 100 g Kainuun leipäjuustoa

Valmistus:
Kalan ruodoista keitetään kalalientä 1, 2 litraa.
Madefileet leikataan ohuiksi viipaleiksi, jotka rullataan ruusukkeiksi. Kalaliemestä 4 dl värjätään punajuuriliemellä ja 4 dl sahramiliemellä. Puolet kalaruusukkeita keitetään punajuuriliemessä ja puolet sahramiliemessä.
Kirkas kalaliemi saostetaan vehnäjauhoilla, annetaan kiehahtaa hetki ja makua parannetaan kermalla. Kastikkeeseen lisätään suikaloitu leipäjuusto sekä purjo ja persilja.
Kalaruusukkeiden kera tarjotaan pelloperunoita ja vihreää salaattia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti