lauantai 12. syyskuuta 2009

Muheva makriillipannu


(4 annosta)

  • 1 kg kokonaisia makrilleja tai 1 pkt (400 g) pakastettuja makrillifileitä
  • 3 sipulia
  • 1½ rkl voita
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 tölkki( 400 g) kokonaisia tomaatteja
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ sitruunaa
  • suolaa, pippuria


1. Puhdista ja fileoi kokonaiset makrillit tai sulata fileet. Puolita ne.

2. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Paista rasvassa miedolla
lämmöllä laakeassa kattilassa.

3. Nosta kalat päälle ja lisää hienonnetut liemikuutiot. Lisää tomaatit
liemineen. Sirottele päälle tilli ja persilja. Mausta suolalla ja pip-
purilla. Viipaloi sitruuna ja lisää viipaleet. Keitä hiljalleen kannen
alla n. 10 minuuttia tai kunnes kala on kiinteää.

Tarjoa keitetyn riisin ja leivän kera. (ohjeen alkuperästä ei varmuutta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti