keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Muikku-perunapiirakat


(Valmistus noin 15 – 20 kappaletta)

  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • n. 5 dl sihdattuja ruisjauhoja
  • 0,5 tl suolaa

    Täyte:
  • 50 pientä muikkua
  • 30 rkl perunasosetta
  • (suolaa)


Valmistus:
Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot. Lisää sen verran ruisjauhoja, että saat alustettua kovan, käsiin tarttumattoman taikinan. Pyöritä taikina ohueksi tangoksi ja jaa noin 15 saman kokoiseen osaan. Taputtele taikinan palat käsissä ohuiksi levyiksi ja pyöritä pastakoneen läpi kahteen kertaan – ensimmäisellä kerralla pastakoneen telat kaukana toisistaan ja toisella kerralla niin lähellä, että välys on noin 1 mm.

Toisella kerralla taikina laitetaan pastakoneeseen leveä sivu edellä. Pastakoneen sijasta voit kaulita taikinan hyvin jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Ripottele ohuiden levyjen päälle ruisjauhoja ja lado ne päällekkäin odottamaan täyttämistä. Laita levyn päälle kolme tai neljä pientä, perattua ja päätöntä muikkua.
Jos käytät isoja muikkuja, poista niiltä myöskin selkäranka. Jos peruna-
soseessa ja taikinassa on reilusti suolaa, ei sitä tarvitse lisätä täyttämisen
yhteydessä. Levitä muikkujen päälle ohut kerros perunasosetta ja rypytä piirakan reunat.

Paista noin 300 asteen lämmössä joko pellillä tai vuolukivisen levyn päällä
niin kauan, että piirakat ovat vaalean ruskeita ( 5- 10 minuuttia). Voitele
kummaltakin puolelta voisulalla ja anna hautua hetki liinan alla.
Tarjoile piirakat kuumina.

Ohjeen alkuperä on Suomen Kalastuslehti 2/2002/ Hannu Puttonen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti