lauantai 12. syyskuuta 2009

Murumuikut



  • 600 g keskikokoisia muikkuja
  • pienen sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria

  • Muruseos:


  • 4 viipaletta hapanleipää
  • 30 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • raastettua sitruunankuorta

1. Aseta puhkotut uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta kalat suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jätä maustumaan joksikin aikaa.

2. Valmista kalojen maustuessa muruseos. Leikkaa leipäviipaleista pois kuoret, murenna leipäviipaleet monitoimikoneessa. Sulata rasva pannulla, lisää leipämuruset, murskatut valkosipulinkynnet ja lisää halutessasi vähän raastettua sitruunankuorta. Kuumenna ja sekoita.

3. Jaa muruseos kalojen päälle tasapuolisesti ja kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Lisukkeeksi:

Tee notkea perunamuusi jauhoisista perunoista, lisää seokseen 2 keltuaista ja jaa muusi annosvuokiin. Pinnalle voit moksauttaa muutaman voinokareen.
Kuumenna perunamuusiannokset uunissa ennen tarjoamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti