lauantai 12. syyskuuta 2009

Mustaherukka-ahvenet



  • noin 150 g ahvenfileetä/ruokailija
  • vehnäjauhoja
  • suolaa ja hyppysellinen valkopippuria
  • voita paistamiseen

Kastike:

  • 3 1/2 dl mustaherukoita
  • 1 1/2 dl vettä
  • 125 g voita
  • 2 1/2 rkl sokeria
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • suolaa ja mustapippuria


  1. Keitä mustaherukoita vedessä, kunnes ne ovat rikkoutuneet. Kaada neste siivilän läpi kulhoon ja purista mustaherukat nesteeseen, eli painele niitä kauhan avulla, kunnes siivilässä on jäljellä enää kuivahkoa massaa.
  2. Kuumenna mustaherukkaliemi uudelleen liedellä. Vatkaa joukkoon voi pienissä erissä. Lisää sokeri ja soijakastike, suolaa tarvittaessa sekä aavistus mustapippuria.
  3. Valmista ahvenfileet kääntelemällä niitä vehnäjauhoissa, jotka olet maustanut suolalla ja valkopippurilla. Sulata pannulla voi ja paista muutama filee kerrallaan kauniin kullankeltaiseksi molemmin puolin.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Mausta sose esimerkiksi teelusikallisella raastettua sitruunan kuorta.

Kirpeänmakea mustaviinimarjakastike sopii erinomaisesti myös lihan ja erityisesti riistan kastikkeeksi.

© Kainuu à la carte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti