keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Savolainen muikkupaistos



  • 800 g tuoreita puhkottuja muikkuja
  • 100 g siankylkeä
  • 2 sipulia
  • 3 dl hyvää kalalientä
  • 1 tl maustepippurirouhetta
  • 50 g voita
  • tillisilppua
  • merisuolaa

Paista paloiteltu siankylki rapeaksi jolloin siitä irtoaa rasva, lisää joukkoon sipulirenkaat. Kuullota hetki.
Lado muikut vuokaan ja kaada päälle paistinpan-nulla valmistamasi sipulisilava sekä mausteet, kalaliemi ja voinokareita. Herkun kruunaa päälle ripoteltu tillisilppu.
Hauduta kannen alla 15 – 18 minuuttia.
Lisäksi ei voi sopia paremmin kuin jauhoinen keitetty peruna ja ruisleipää.

Kalasta ruokaa –kurssin aineistoa à la Wiljam Pyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti